کد مطلب: 115266 تعداد بازدید: ۱۴۵

مثبت‌اندیشی و تحول

یکشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۱۸:۰۸
کارگاه آموزشی مشاوره و روانشناسی با موضوع مثبت گرا، برای زنان بدسرپرست و سرپرست خانواده، با استفاده از ظرفیت مرکز نیکوکاری صدیقه‌ی طاهره(سلام الله علیها) برگزار شد.

مثبت اندیشی و تحول

 

مسچی:

« مالکیت از آن خداوند است و کسی که به این باور عمیق برسد قطعا دچار غم و اندوه یأس نخواهد شد»

به گزارش روابط عمومی موسسه اآموزش عالی نورالزهراء(س)، کارگاه آموزشی مشاوره و روانشناسی با موضوع مثبت گرا، برای زنان بدسرپرست و سرپرست خانواده، با استفاده از ظرفیت مرکز نیکوکاری صدیقه‌ی طاهره(سلام الله علیها) و با حضور و سخنرانی مشاور محترم خانم مسچی برگزار شد.

خانم داداشی مسئول محترم مرکز نیکوکاری صدیقه طاهره(س) گفت: این کارگاه با هدف توانمندسازی و افزایش مهارت در تغییر نوع نگاه به زندگی و تقویت نگاه توحیدی و همچنین ارتقاع سبک زندگی با رویکرد اسلامی برگزار شد.

مسچی کارشناس و مشاور این جلسه در رابطه با این موضوع گفت: در مواجه با مشکلات وقتی یاس و نومیدی غالب می‌شود که نوع نگاه و سمت و سوی نگاه انسان نسبت به زندگی یک نگاه موحدانه و توحیدی نباشد، نگاه توحیدی و خداوند را مالک هر چیزی دانستن اعم از جان،مال، پدر، مادر، اولاد، عمر و ... هر آنچه هست و نیست، موجب می‌شود اولا هرگز دچار یاس و ناامیدی نشویم و با هر پیش‌آمد ناگواری، واکنش غیرعاقلانه بروز ندهیم و پس از هر زمین خوردنی به سرعت روی پای خود بایستیم، افرادی را در جامعه میبینیم که وقتی دچار شکست مالی می‌شوند و یا به هر دلیلی عزیز خود را از دست می‌دهند و یا نقصانی در اموال و داشته‌هایشان پیدا می‌شود بلافاصله دچار یاس می‌شوند و تمام شئونات زندگی را تحت تاثیر این مسئله‌ی پیش‌آمده قرار می‌دهند و علاوه‌بر خود زیستن سالم و با آرامش را از خود و اطرافیان سلب می‌کنند. و این یعنی هنوز نگاه توحیدی در این عزیزان با وجود ایمان به خداوند متعال، عمیق نشده و در سطح ایمان و باور توحیدی متوقف است.

خانم مسچی افزودند: ما نمونه‌های قابل توجهی از افراد در اطراف خود داریم که وقتی با نقص و کمبود و نیز فراق عزیز روبه‌رو می‌شوند چه واکنش تحسین برانگیزی دارند، وقتی با مادران شهدا مصاحبه می‌شود، آنان در پاسخ به اینکه چه حسی در فراغ و از دست دادن فرزندان خود دارند، در جواب فقط می‌گویند که فرزند من یک امانت الهی بود و این ریشه در یک باور و ایمان عمیق دارد.  در جامعه با افرادی را مشاهده می‌کنیم که به محض نقصان در داشته‌های خود اعم از  اینکه مال باشد و یا از دست دادن عزیزی، آن‌چنان ناآرام و آشفته حال می‌شوند که با هر قرص و دارویی درمان نمی‌شوند و افسردگی آنان پایان نمی‌پذیرد، این نوع عکس‌العمل در برابر ناگواری‌های زندگی، نشان از ضعف در ایمان به مالکیت خداوند است.

ایشان بیان داشتند: باور صفت رزاقیت و مالکیت خداوند تاثیر شگفت‌انگیزی در زندگی می‌گذارد، اگر فردی فرزند خود را سقط می‌کند به مالکیت و همچنین رازقیت خداوند ایمان ندارد زیرا خداوند او را خلق کرده بود که با او یک نسل را به وجود بیاورد و طبق آیه قرآن روزی او به دست خداوند است. بنابراین فردی که با نقص مال مواجه می‌شود ،مثلا ورشکست می‌شود و یا فرزند خود و یا عزیز خود را بر اثر سانحه از دست می‌دهد. یک شکست روحی در خود احساس می‌کند و که نمی‌تواند تسکین یابد و ادامه مسیر زندگی برای او بسیار مشکل می‌شود. اگر کسی با تمام وجود این مسئله را درک کند که خداوند مالک همه چیز است و بی‌حکمت نقصی در مسیر زندگی کسی قرار نمی‌دهد. افسردگی و شکست روحی دیگر در او معنا ندارد دومین چیزی که باید در باورهای خود بگنجانیم  این است که خداوند رزاق است و به رازقیت او  با جان و دل ایمان بیاوریم اگربه اوضاع جامعه کنونی توجه کنیم  میبینیم که این نوع ایمان در کمترین حد خود به سر می‌برد زیرا مشاهده می‌کنیم که سقط جنین آمار بالایی دارد. زیرا دیدگاه جوامع در این است که هر چه جمعیت افزایش یابد رزق کمتر می‌شود. رزق دو جور است یک اینکه خداوند رزق ما را می‌رساند دوم اینکه من باید تلاتش کنم که به این رزق دست پیدا کنم و من باور داشته باشم که آن رزق من در نزد خداوند محفوظ است و باید بدانم که رزق مرا به کس دیگه‌ای نمی‌دهد و رزق تعریف وسیعی دارد فقط مال و اموال نیست.

مسچی در ادامه بیان داشت: معنای زندگی اینست که من درک درستی از مسیری که خواهم پیمود باید داشته باشم آیا این راه و مسیری که باید بروم آیا راه درستی است؟ آیا به لحاظ مادی منطقی هست ؟ به صرفه هست ؟؟ من باید روی باورها و اعتقادات خود کار کنم و در زمینه ی باور و اعتقاد رشد محسوسی داشته باشم.

ایشان در ادامه بیان داشت: تقویت این باور که هر آنچه دارم از جانب خداوند است، رزق سلامتی که دارم و با این تن سالم به دنبال کار و تلاش روزانه می‌روم همه از جانب پروردگار متعال است. بنابراین اگر دقت کنیم نقاط مثبت زندگی و داشته‌های خود را ببینیم، متوجه نعمات بی‌شماری می‌شویم که تا بحال از آن غافل بوده‌ایم.

در پایان از خداوند متعال طلب توفیق می‌کنیم تا در راه شناخت خود ما را یاری کند تا شاید شکر نعماتش را به جای آوریم.

والحمدلله رب العالمین