کد مطلب: 115001 تعداد بازدید: ۲۱۴

مبارزه با خشونت علیه زنان

دوشنبه ۸ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۸:۰۳:۱۷
هر نوع آسیب روحی و روانی و فیزیکی عمدی نوعی خشونت است.

روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان


 به بهانه روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان با سرکار خانم عباسی استاد حوزه، مصاحبه‌ای صورت گرفت و ایشان در جواب خشونت چیست؟ اینگونه پاسخ دادند:
 خشونت رفتاری است که فردی با عمد و با قصد آسیب رساندن فیزیکی یا روانی علیه فرد دیگری از خود بروز می‌دهد.
خشونت انواع مختلف دارد و یکی از آنها خشونت علیه زنان است.
خداوند اساس خانواده را بر مودت و رحمت بنا کرده و رفتار خشونت‌آمیز را در خانواده منع کرده است. چرا که رفتارهای خشونت‌آمیز با مودت و رحمت ناسازگار است و باعث تزلزل بنیان خانواده می‌شود.
آیاتی در قرآن وجود دارد که خشونت‌ را نکوهش و سرزنش می‌کند و آیاتی نیز وجود دارد که برای خشونت دیه، حد و تعزیر و قصاص مشخص شده است.
در مواردی داریم که خداوند در قرآن زن و مرد را به توصیه‌های اخلاقی و رفتار پسندیده مانند گذشت، صبر و فداکاری دعوت می‌کند و با گوشزد کردن ارزش‌های اخلاقی زن و مرد را از خشونت منع می‌کند.
خشونت علیه زنان در همه جای دنیا اتفاق می‌افتد و در همه جای دنیا نیز امری ناپسند و نکوهیده است.
قصد بنده در این مجال پرداختن به پرده‌ای از خشونت است که توسط افرادی اعمال می‌شود که ادعای حمایت از زن و ادعای رفع خشونت از زنان را دارند ولی نسبت به زنان و نسبت به خانواده خشونت‌آمیز رفتار می کنند. عملی که این افراد انجام می‌دهند همه‌ی ویژگی‌های خشونت را داراست این افراد به صورت پنهانی و عمدی و به قصد آسیب رساندن به خانواده و زن نقشه‌های خودشان را اعمال می‌کنند.
 آیا عملی یا رفتاری که باعث آسیب به بنیان خانواده شود، محسوب نمی‌شود؟
برخی از روشنفکران در داخل یا خارج کشور به بهانه آزادی؛ بی‌حیایی و بی‌عفتی را در جامعه‌ی ما ترویج می‌کنند کسانی هستند که قوانین اسلامی مربوط به خانواده مثل قوامیت و سرپرستی مرد بر زن، مثل قانون حضانت، مثل قانون استیذان زن از شوهر برای خروج از منزل یا موارد دیگر را خشونت تلقی می‌کنند این افراد به بهانه حقوق از دست رفته‌ی زنان و به بهانه‌ی برقراری تساوی و به بهانه‌ی برقراری حقوق مساوی زن و مرد و به بهانه رفع محدودیت‌های زنان و به بهانه تبعیض علیه زنان و رفع آسیب خشونت از زنان در حال انجام یک رفتار خشونت‌آمیزی به صورت نرم و پنهانی علیه زنان مسلمان هستند، چرا که با این بهانه‌ها زنان را در مقابل مردان قرار می‌دهند و مردان را برای زنان و در چشم آنان مانند همچون یک رقیب و یک دشمن معرفی می‌کنند و باعث بروز رفتارهای روانی خشونت‌آمیز در خانواده می‌شوند و به بنیان خانواده آسیب وارد می‌کند در حالی که یک خانواده باید ارزش‌های اخلاقی مثل همدلی، مودت، مهربانی، گذشت، فداکاری، احترام متقابل بین زن و شوهر را داشته باشد و باید در اولویت قرار گیرد.
رفتار به این افراد باعث می‌شود که زن و مرد را در مقابل هم قرار بگیرند و جای تاسف دارد که برخی از زنان ما، رفتارهای خشونت‌آمیز پنهانی را حمایت تلقی می کنند و زخم‌خورده این خشونت پنهانی می شوند.
 ما از همین افرادی که با بهانه‌های واهی قصد بر هم زدن بنیان خانواده را دارند، اعلام انزجار می‌کنیم و اعلام می‌کنیم که این افراد نه تنها به زنان بلکه به انسانیت خشونت روا می‌دارند.
 
والسلام و علیکم و رحمة الله و برکاته