در سوگ وفات کریمه اهل بیت(س)
دوشنبه ۱ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۳۱:۵۱
مدرسه علمیه الزهرا(س) زنجان
حضرت فاطمه معصومه "س" مرآت و مظهر حضرت فاطمه زهرا "س" است.
روز چهارشنبه 26 آبان1400ویژه برنامه وفات حضرت معصومه(سلام الله علیها) در مدرسه علمیه الزهرا(س) زنجان با حضور سرکار خانم امیریان از اساتید حوزه و مداحی سرکار خانم جعفری برگزار شد.
ایشان در این برنامه ضمن عرض تسلیت فرار رسیدن وفات حضرت معصومه(سلام الله علیها) به فضایل و کرامات ایشان اشاره کرده و فرمودند:
از القاب این بانوی جلیلالقدر، کریمهی اهل بیت است، لقبی که برادر بزرگوار ایشان حضرت امام رضا (علیه السلام) به ایشان عطا فرمودند. به گفتهی محدث بزرگ حاج شیخ عباس قمی و نویسنده کتاب قاموس الرجال در میان فرزندان امام موسیبنجعفر(ع) بعد از امام رضا(ع) حضرت معصومه (سلام الله علیها) برترین و گرانسنگترین آنها به شمار میآید.
حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) به قم آمد تا پرچم ایمان، جهاد، تقوا و تشیع را در ایران بگستراند و به عزت وجود این بانوی بزرگوار علما، مراجع و بزرگانی در این خاک تربیتشده، حوزههای علمیه دایر شد و انقلاب اسلامی از قم جوانه زده و به جهان صادر شد. حضرت معصومه (سلام الله علیها) دارای مقام ولیاللهی است و خصایص ولایت علوی و عصمت فاطمی در کریمه اهل بیت (س) وجود دارد. فاطمه معصومه (سلام الله علیها) یک امت، یک جهان و یک حقیقت تمام است.
سرکار خانم امیریان در ارتباط با مقام علمی حضرت معصومه(س) فرمودند: این بانوی بزرگوار از جمله بانوان گرانقدر و والا مقام جهان تشیع است و مقام علمی بلندی دارد. نقل شده که روزی جمعی از شیعیان، به قصد دیدار حضرت موسیبنجعفر (علیه السلام) و پرسیدن پرسشهایی از ایشان، به مدینه منوره مشرف شدند. چون امام کاظم (علیه السلام) در مسافرت بود، پرسشهای خود را به حضرت معصومه (سلام الله علیها) که در آن هنگام کودکی خردسال بیش نبود، تحویل دادند. فردای آن روز برای بار دیگر به منزل امام رفتند، ولی هنوز ایشان از سفر برنگشته بود. پس به ناچار، پرسشهای خود را باز خواستند تا در مسافرت بعدی به خدمت امام برسند، غافل از این که حضرت معصومه (سلام الله علیها) جواب پرسشها را نگاشته بود.
وقتی پاسخها را ملاحظه کردند، بسیار خوشحال شدند و پس از سپاسگزاری فراوان، شهر مدینه را ترک گفتند. از قضای روزگار در بین راه با امام موسی بن جعفر (علیه السلام) مواجه شده، ماجرای خویش را باز گفتند. وقتی امام پاسخ پرسشها را مطالعه کردند، سه بار فرمود: پدرش فدایش.
ایشان در ادامه در رابطه با تحول شهر قم پس از ورود حضرت به شهر فرمودند: شهر قم در اواخر قرن اول، با ورود تعدادی از شیعیان کوفه به تدریج مذهب شیعه را پذیرفت و به عنوان یک شهر شیعی معروف گشت. ولی با ورود حضرت معصومه (سلام الله علیها) به قم، فصل نوینی در اهمیت این شهر در گسترش اسلام و مذهب شیعه گشوده شد. هم چنین میزبان حضرت معصومه (سلام الله علیها) در مدت 17 روز اقامت و زندگی آن حضرت در شهر قم، جناب موسی بن خزرج بودند که، پس از رحلت حضرت معصومه (سلام الله علیها) محراب عبادت آن بزرگوار را به همان حالت باقی گذاشت و خانه مسکونی خویش را به احترام حضرتش به مسجد تبدیل کرد. پس از رحلت و خاکسپاری حضرت (سلام الله علیها) موسی بن خزرج سایبانی از حصیر بر روی قبر ایشان نصب کرد که به مدت 100 سال این سایبان وجود داشت.
سپس در ادامه به بارگاه فاطمه معصومه (س) اشاره کرده و فرمودند:
مرجع عظیم الشأن مرحوم آیت الله العظمی نجفی مرعشی (رحمه الله) فرمود: پدرم مرحوم آیت الله علامه سیدمحمود مرعشی که در نجف اشرف میزیست علاقهمند بود که به طریقی، محل قبر جدهاش حضرت زهرا (سلام الله علیها) را بیابد، برای این مقصود ختم مجربی انتخاب نمود و چهل شب به آن مداومت نمود. شب چهلم بعد از انجام ختم و توسل فراوان به بستر خواب رفت، در عالم خواب به محضر امام باقر (علیه السلام) رسید، امام به او فرمود: «علیک بکریمة اهل البیت» به دامن کریمه اهل بیت چنگ بزن، ایشان تصور کرد منظور امام علیه السلام حضرت زهرا (سلام الله علیها) است، عرض کرد: آری قربانت گردم من نیز ختم را برای همین امر گرفتم. امام فرمود: منظور من قبر شریف حضرت معصومه(سلام الله علیها) در قم است سپس افزود: به خاطر مصالحی خداوند اراده نموده که قبر حضرت زهرا (سلام الله علیها) مخفی باشد از این رو قبر حضرت معصومه (سلام الله علیها) را تجلیگاه قبر حضرت زهرا(س) قرار داده است. در زیارتنامه حضرت معصومه که به وسیله امام رضا (ع) نقل شده عنوان شده است: ای دختر رسول خدا، ای دختر فاطمه و خدیجه و ... این تعابیر در مورد حضرت معصومه (سلام الله علیها) آن هم از زبان امامی معصوم فقط بیانگر شرافت خانوادگی نیست بلکه علاوه بر آن اشاره به مقامات عالی و ملکوتی ایشان دارند.
در ادامه دلایل عدم ازدواج ایشان را بیان کردند: حضرت معصومه (سلام الله علیها)با اینکه 28سال سن داشتند ولی ازدواج نکرده بودند زیرا: 1. برای این بزرگوار هم کفو پیدا نشد.
2. اینکه ترس از حکومت بر شرایط آن موقع حاکم بود که جوانان علوی تحت تعقیب بودند و کسی جرات خواستگاری نداشت و در قران داریم که کسانیکه شرایط ازدواج ندارند صبر و عفت پیشه کنند.
3. موقعیت معنوی ایشان که مقام بسیار بالایی داشتند.
4. ایشان دارای عالم وارسته ای هم بودند طوریکه خود همه سوالات را پاسخ میدادند.
در ادامه به زیارت نامه مأثوره از جانب این بانوی جلیل القدر اشاره کرده و فرمودند: حضرت معصومه و حضرت ابوالفضل از جمله کسانی هستند که چنین مقامی دارنکه دارای زیارت نامه هستند در حالیکه حضرت آمنه مادر پیامبر اکرم(ص) و حضرت خدیجه کبری(س) و حضرت زینب (س) دارای مقام ویژهای بودند ولی زیارتنامه ندارند.
در پایان به مراحل ادب و تادیب نفس اشاره کرده و فرمودند: باارزشترین موجود کسی است که نفس خود را تربیت کرده باشد و مطیع امر الهی باشد. هرکس نفس خود را تربیت کند به رستگاری خواهد رسید.« اِنَّ اکرَمَکم عِندَالله اَتقَاکُم»
لازم به ذکر است که مراسم با مدیحهسرایی سرکار خانم جعفری به پایان رسید.
