کد مطلب: 114325 تعداد بازدید: ۱۷۴

اولین نمایشگاه دستاوردهای علمی بانوان حوزوی مدارس علمیه خواهران استان زنجان

کتاب، زمینه‌ساز هدایت است

شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۹:۵۰:۲۹
ویژه برنامه هفته کتاب و کتاب‌خوانی در موسسه عالی نورالزهراء(س) با حضور مدیریت حوزه علمیه خواهران استان زنجان و نماینده ولایت فقیه در استان

 

هفته کتاب در موسسه آموزش عالی نورالزهراء(س) زنجان

حجت الاسلام والمسلمین صادقی:

« یکی از آثار و برکات کتاب، زمینه‌سازی برای هدایت دیگران است و نتیجه هدایت، حیات است»

 به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی نورالزهرا(س) در هفته‌ی کتاب و کتابخوانی، ویژه برنامه‌ای به همین مناسبت با حضور مدیر محترم حوزه‌های علمیه خواهران حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای صادقی و نیز نماینده ولی فقیه در استان زنجان حجت الاسلام والمسلمین خاتمی، در جمع طلاب این موسسه برگزار شد.

برپایی نمایشگاه کتاب نیز از دیگر اقدامات واحد پژوهش در هفته‌ی کتاب و کتاب‌خوانی بود. در این برنامه، ابتدا آقای صادقی به ایراد سخن پرداختند و ضمن گرامیداشت هفته کتاب وکتابخوانی، به بیان جایگاه نویسندگان از منظر اهل بیت(ع) پرداختند و گفتند:

در احادیثی که از جانب حضرات معصومین(ع) به ما رسیده، بر نورانیت نویسنده در روز قیامت برای هر حرف آن تاکید شده است. براساس روایت امام هادی(ع) که فردی کتابی را به ایشان عرضه کرده بود و امام (ع) پس از تایید آن کتاب، فرمود: "اعطاه بکل حرف نورا یوم القیامه". و منظور از کتاب در این روایت، نوشته است نه به معنای اصطلاحی کنونی آن.

ایشان در ادامه افزودند: هدایت با کتاب، زمینه‌ساز حیات انسانی است و یکی از آثار و برکات کتاب، زمینه‌سازی برای هدایت دیگران است و نتیجه هدایت، حیات است. قرآن کریم می‌فرماید: و من احیاها احیی الناس جمیعا. در برخی از روایات تفسیری وارد شده است که هدایت کردن، مشمول این ایه است( مَنْ أَخْرَجَها مِنْ ضَلَالٍ إِلَي هُدًي فَكَأَنَّمَا أَحْيَاهَا)

حیات انسان بسیار ارزشمند است و ارزش حیات معنوی بیشتر است. لذا ارزش هدایت که زمینه حیات معنوی است، از ارزش بسیار بالایی برخوردار می‌شود.

ایشان خاطر نشان کردند: گستردگی آثار کتاب و هر نوع نوشته در عصر حاضر بسیار مشهود و قابل توجه است ، امروزه بر اثر پیشرفت‌های فراوان، آثار کتاب و هر نوع نوشته بسیار بیشتر از گذشته شده است. در کوتاه‌ترین زمان و در سطح فراوان و با راحتی بیشتر، قابل دسترسی است. همین مسئله هم‌چنان‌که نقطه قوت است، زمینه برای تضعیف از سوی دشمنان به شمار می‌رود.

آقای صادقی در ادامه افزود: وظیفه حوزه‌های علمیه‌ی خواهران، تبیین آموزه‌های دینی و پاسخ‌گویی به شبهات به ویژه در بخش زن و خانواده است و اساتید و طلاب حوزه خواهران باید به این جایگاه و رسالت خویش توجه بیشتری داشته باشند.

 در ادامه برنامه نماینده‌ی ولی فقیه در استان حجت الاسلام والمسلمین خاتمی به ایراد سخن پرداخت و گفت:

« تاریخ شیعه با خون نوشته شد و با خون مانده و با خون هم خواهد ماند»

  آثار و برکات و فوایدی که حوزه‌های علمیه زنجان داشته و دارد بی‌شمار است. و در زنجان هم باید درود بفرستیم به روح بلند حضرت آیه الله موسوی که پایه‌ی خوبی را  بنا گذاشتند و در تاسیس حوزه‌های علمیه نقش به سزای داشتند.

 در این مدت بیش از 750 بانوی محترم در این مجموعه درسی فارغ‌التحصیل شدند. که در قدم اول رفع نیاز از خود کردند. ما اول وظیفه داریم برای خودمان،سپس کانون خانواده، سپس تربیت فرزندان، کسی که عالم، عامل و عابد و متعهد است و سپس جامعه، قدم برداریم. اگر بانوان یک جامعه متدین و دیندار و اهل مطالعه و پژوهش باشند. حتما زیر دستان او متدین خواهند بود. یکی از بیانات مقام معظم رهبری اینست که فرمودند: آثار فرهنگی مانند بنای ساختمان نیست که در عرض چند روز ساخته می‌شود بلکه سال‌ها زمان می‌برد تا یک کار فرهنگی اثر خود را نمایان کند.

ایشان در ادامه افزود: وقتی یک زن مودب به آداب دینی می‌شود، در تمامی مراودات خانوادگی و اجتماعی اثرگذار خواهد بود. خواهران طلبه باید مراقب باشند که حوزه‌های علمیه در مسیر انقلاب باشد و دچار انحراف نشود زیرا دشمن به طور جدی نفوذ خود را در حوزه‌های علمیه دنبال می‌کند. و با ظاهری مقبول وارد حوزه‌های علمیه می‌شود تا بتواند در تغییر فرهنگ انقلابی موثر باشد و آن را به فساد بکشاند. چون چیزی که مردم را به حرکت وامی‌دارد مکتب تشیع است و آن‌چه به ایستادگی و مقاومت توصیه می‌کند مکتب شیعه است و اعتقاد به مسئله شهادت، درس استقامت و مقاومت و صبر را به دنبال دارد و از بین نخواهد رفت.

ایشان در ادامه بیان داشتند: دانشگاهی در اسرائیل دقیقا اسلام را تدریس می‌کند و تا چگونگی نفوذ در بین شیعیان را به آن‌ها بیاموزد زیرا دشمن دریافت کرده که امروزه با قدرت تسلیحاتی نمی‌تواند با شیعه مبارزه کند و بر آن مسلط  شود. لذا سال‌هاست که با دو عنوان اقتصاد و فرهنگ و ایجاد شبهه به میدان آمده،تا مزاج جامعه را عوض و استحاله کند. اما در این میان حوزه‌های علمیه نقش خود را در برابر این نوع تهاجم ایفا کرده و می‌کنند و خوشبختانه حضور خواهران در حوزه‌های علمیه و کسب علم و فضیلت، موجب شده تا درعرصه مبارزه در جنگ نرم قدم‌های خوبی برداشته شود. امروزه خواهران طلبه در سطح جامعه تاثیرگذاری خوبی دارند.