کد مطلب: 113210 تعداد بازدید: ۱۴۳

برگزاری دوره بصیرت در زنجان

یکشنبه ۹ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۲۰:۰۴:۳۳
بصیرت داشتن در ابعاد و چهارچوب و حدود و دستورات دین، موجب عاقبت بخیری فرد و جامعه می‌شود

مسچی:

« بصیرت داشتن در ابعاد و چهارچوب و حدود و دستورات دین، موجب عاقبت بخیری فرد و جامعه می‌شود»

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی نورالزهراء(سلام الله علیها) ، مسئول واحد مشاوره و همچنین مربی طرح بصیرت، خانم مسچی از برگزاری دوره‌های مختلف بصیرتی، تحت عنوان مشاوره، احکام بانوان، اصول پاسخ به شبهات به صورت تخصصی، خبر دادند و گفتند: دوره‌های بصیرت‌افزایی ویژه طلاب برگزار شد تا با تربیت تخصصی‌تر این عزیزان، در سطح جامعه ایمانی ،پاسخ به افکار عمومی در موضوعات مختلف در امور زندگی فردی و خانوادگی و اجتماعی موجب شود تا طی صراط و راه مستقیم سعادت دنیوی و اخروی میسر شود.

ایشان در توضیح چگونگی و کیفیت برگزاری و ختم این دوره‌های ارزشمند اظهار داشتند: در دوره تکمیلی طرح بصیرت ضمن برگزاری دوره‌های حضوری و مجازی در جهت ارتقاء سطح علمی و مهارتی مبلغات، از مردادماه سال 1400 فعالیت‌هایی به شرح زیر انجام شد:

 این طرح در ادامه و تکمیل دوره‌ی اول و در سه موضوع احکام و مشاوره و مباحث اعتقادی، لیکن با سرفصل‌ها و عناوین جدید و کاربردی‌تر، و به صورت کارگاه‌ها برگزار گردید.

خانم مسچی در ادامه افزودند: کارگاه احکام با سرفصل احکام بانوان به مباحث اختصاصی دماء ثلاثه حدود 8 جلسه به صورت حضوری و با تدریس اینجانب برگزار شد.

ایشان افزودند: کارگاه مشاوره در سه سرفصل تفکر خلاق و حل مسئله و تربیت جنسی خانواده حدود 7جلسه حضوری توسط استاد متخصص خانم سودی برگزار گردید و نیز بحث تفکر خلاق  طی 2 جلسه تشکیل شد که خانم سودی تفکر خلاق را تعریف کرده و دو شیوه تفکر را همگرا و واگرا معرفی کردند و همچنین هدف از تفکر خلاق را رسیدن به اهداف با استفاده از راه‌های متعدد ذکر کردند و در انتها موانع تفکر و راه و روش افزایش خلاقیت در تفکر را بیان نمودند.

خانم مسچی در ادامه گفتند: خانم سودی به مبحث حل مساله در یک جلسه پرداختند و در ابتدا به تعریف مسئله و فرآیند حل مسله پرداختند و اشاره داشتند مسئله ممکن است در سه سطح پایه، میانی و پیشرفته اتفاق بیفتد ایشان در آخر موانع و مشکلات حل مساله از جمله استرس و اضطراب و همچنین مراحل حل مسائل را مطرح کردند.

خانم مسچی اظهار داشتند: در کارگاه تربیت جنسی خانواده که در 4 جلسه  توسط خانم سودی ارائه شد، مباحثی چون نیازها و غریزه جنسی که از جمله نیازهای بنیادین به حساب می‌آید بحث کردند؛ همچنین، تفاوت‌های زن و مرد و نیز رابطه عشق و نیاز جنسی را فرمودند.

ایشان در ادامه گفتند: خانم سودی در جلسه‌ای مجزا تربیت جنسی در دوران کودکی و ضرورت آن در دوران کودکی و نوجوانی و همچنین نحوه مدیریت هیجانات و غرایز جنسی  و آموزش نفس هویت جنسیتی کودکان را مطرح کردند.

خانم مسچی در ادامه در رابطه با بخش دیگر دوره با عنوان اصول پاسخ به شبهات  اظهار داشتند: در این دوره اصول پاسخ به شبهات به صورت تخصصی و تکمیل دوره قبل، به صورت مجازی در 8 جلسه در قالب 16 فایل صوتی توسط استاد محترم خانم اجلی برگزار گردید، که استاد در تعریف و جایگاه بحث گفتند: پاسخ‌گویی به شبهات در واقع بخشی از علم کلام است که در آن به دفاع از باورها پرداخته می‌شود و ضرورت آن نیز از جهت اهمیت مسئله‌ی باور و اعتقاد به عنوان اصل دیانت است.

ایشان برای بیان روش‌ها، اقسام حجت: استقرا، تمثیل، قیاس و مباحثی چون خطابه، جدل(مقبولات)، مغالطه، برهان(مقدمات یقینی) را مطرح کردند.

خانم اجلی در ادامه مبحث خود به ده مورد از مغالطات اشاره کردندو در باره‌ی حقیقت دین چنین گفتند: همه‌ی ادیان حقیقت مشترکی دارند. طبق دیدگاه صدف و گوهر دین، گوهر دین بین تمام ادیان مشترک است. همه‌ی مناسک مسیری برای رسیدن به گوهر دین هستند. گوهر دین روح تسلیم و تعبد در برابر حق و خیر مطلق است.

ایشان در بحث تفاوت خداباوری و خداشناسی گفتند: اموری چون امور فطری(بدیهی)، استدلال‌بردار نیستند.

امور غیر بدیهی(نظری): نیازمند استدلالند، و به نقش قلب در معرفت امور فطری و غیرفطری و نیز تلاش برای ایجاد باور نه صرفا معرفت، اشاره داشتند.

خانم اجلی ضمن بیان تاریخچه مباحث زبان دین به تبیین زبان دین و موضوعاتی مانند: ارتباط زبان دین با بحث شبهات دین و معناداری (تحقیق‌پذیری و صدمه‌ای که به گزاره‌های دینی وارد شد) همچنین پیش‌فرض‌های غلط در رابطه با زبان به عنوان کارخانه به شبهه‌سازی و مسئله‌ی علم و دین و راه حل زبانی پرداختند.

ایشان مبحث زبان قرآن زبان وضوح و صراحت است یا زبان چند لایه را بیان و نظریه‌ی بازی‌های زبانی ویتگنشتاین و تاثیر سبک زندگی بر فهم و لایه‌های متعدد معنایی قران متناسب با حالات مخاطب را مطرح فرمودند و در انتها شبهات مرتبط با زبان دین از جمله تجربه دینی بودن قرآن، زبان قوم بودن زبان قرآن را مطرح کردند.

در انتها خانم مسچی از نحوه‌ی پایان یافتن این دوره خبر دادند و گفتند: بعد از برگزاری سه موضوع در یک ماه ، آزمون کتبی به عمل آمد و به 15 نفر شرکت‌کننده با کسب نمره قبولی گواهی صادر شد.