معاون آموزش مدرسه علمیه الزهرا س خبر داد
برگزاری جلسه اخلاق ویژه اساتید مدرسه
پنجشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۳۹:۱۵
در ابتدا جلسه اساتید، سرکارخانم ربابه اسماعیلیان، مدیریت مدرسه علمیه، ضمن عرض تسلیت شهادت امام حسن عسگری(ع) و تشکر از حضور اساتید فرمودند: ارزش هرانسانی به علم وعمل انسان است وگرنه علم یا عمل به تنهایی مفید نخواهد بود. اساتید همچون عقل فعال هستندکه واسطه ی فیض الهی قرار گرفته اند، در واقع عقول انسانی را به فعلیت می رسانند. چشم اندازی که لازم است در حوزه تحقق پیداکند، این است که تنها به جزییات نپردازیم، طوری که از کلیات غافل شویم. حوزه در همه ی مسائل علی الخصوص در محور زن و خانواده باید موفق واقع شود که این وظیفه سنگین به عهده ی حوزه علمیه خواهران است.
ایشان در ادامه افزودند: خدا را شاکریم فضای فکری به وجود آمد که نیازسنجی و تضارب آراء انجام شود و ارزش گذاری نسبت به اندیشه ها صورت گیرد. برنامه های کلان چه در راستای اهداف دینی چه اهداف سازمانی به واسطه حضور اساتید است. نکته ای که لازم است در این راستا بدان توجه شود ، این است که فضای مجازی جز جدای ناپذیر زندگی مان شده است. ولی چیزی که اکنون دغدغه ساز شده است، هویت اسلامی و دینی مان در این فضا می باشد.
ایشان هم چنین فرمودند: باید توجه داشته باشیم کارهایمان در محضر خدا باشد. یعنی حواسمان باشد کاری نکنیم که نتوانیم پاسخگوباشیم.کار بعدی اخلاق ما است که باید مواظب اخلاق مان باشیم چراکه اخلاق ما در انگیزه های مان می تواند تاثیرگذار باشد.
در ادامه حضرت آیت الله خاتمی به بیان برخی نکات اخلاقی در فرآیند تدریس اشاره کرده و فرمودند: ماه ربیع الاول به تعبیر عرفا و بزرگان، ربیع همه ی ایام است. ویژگی های بهار برکسی پوشیده نیست. نشانه های بهار، طراوت و رویش و لطافت است. جوانی بهار عمر است ، هرچه طراوت و زیبایی است در فصل بهار خود را نشان می دهد.جوانی فرصت ارزیابی خود است.
در ادامه افزودند: آسیب تکرار و عادت، غفلت است که یکی از راه های نفوذ شیطان است. در واقع یکی از نقطاتی که می تواند آرام آرام بر انسان مسلط شود از راه تکرار و عادت است که در دراز مدت مفید واقع می شود. اکثر ما انسان ها در معرض غفلت هستیم، چراکه فکر می کنیم همین که طلبه هستیم و به واجبات خود عمل می کنیم کفایت می کند. پس بهشتی هستیم. در حالی که حدیثی از حضرت امام صادق (علیه السلام) آمده است :« اِنَّ اللهَ اِذا اَحَبَّ عبداً غَتَّهُ بِالبَلاءِ غَتاً ؛ خدا زمانی که بندهای را دوست بدارد او را در دریایی از شدائد غوطهور میسازد. » یعنی به او تلنگر می زندکه متوجه خودش باشد. و به حالت اضطراری می رسد که به طور طبیعی به سراغ خدا می رود.
هم چنین فرمودند: یکی از فرصت هایی که باید غنیمت بشماریم و به حساب اعمال خودمان برسیم ، ماه ربیع الاول است. یعنی بدانیم جایگاه بندگی در کجا قرار دارد. آیا ظرفیت من همین است که هستم یا بیشتر هم می شود. در حدیثی از امام موسی بن جعفر(علیه السلام)آمده است.« لیسَ مِنَّا مَن لَم یُحَاسِب نَفسَهُ فِی کُلِّ یَوم؛ کسی که حساب اعمال خود را نرسد از ما شیعیان نیست.»
لازم به ذکر است در پایان به سخنی از مقام معظم رهبری اشاره کرده و فرمودند: کسانی که مسئول یا فرمانده یا رئیس هستند، در روز قیامت دست هایشان در غل و زنجیر است و حساب شان در آخر از همه و سخت تر از همه است. اگر رضایت پروردگار تعالی باشد و واقعا اهل بهشت باشند، دست هایشان باز می شود تا وارد بهشت شوند. همه ی ما و شما هم مسئول هستیم باید به همان مقدار حساس بوده و مواظب رفتارمان با زیر دست مان باشیم. در روایات آمده است: «الناقدٌ بصیرٌ بصیرٌ» حسابی که از عوام مردم می گیرند خیلی سهل تر است، ولی حسابی که از مسئولین گرفته می شود خیلی سخت تر است.