کد مطلب: 111935 تعداد بازدید: ۲۰۶

چطور یک مقاله بنویسیم؟

سه شنبه ۳۰ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۰۰:۵۷:۵۵
کارگاه پژوهشی اصول مقاله نویسی با سخنرانی فرزانه بازدار با حضور طلاب پایه چهارم و پنجم بخش حضوری و پاره وقت به صورت مجازی برگزار گردید.

 کارگاه پژوهشی اصول مقاله نویسی با سخنرانی فرزانه بازدار با حضور طلاب پایه چهارم و پنجم بخش حضوری و پاره وقت به صورت مجازی برگزار گردید. 

به گزارش خبرگزاری حوزه، استاد فرزانه بازدار در کارگاه پژوهشی اصول مقاله نویسی ضمن اهمیت پژوهش خصوصا مقاله‌نویسی گفت: «تحقيق و پژوهش و اطلاع و آگاهي از حقايق و معارف عالم و وضع علمي دنيا، از چيزهايي است كه براي حوزه علميه لازم است».

به گزارش معاون پژوهش فاطمیه(س)، استاد فرزانه بازدار، استاد حوزه و دانشگاه ،در جمع طلاب مدرسه علمیه فاطمیه(س) بیان داشت: پژوهشگر در گام نخست بايد آشنايي با نحوه نگارش يك مقاله علمي را داشته باشد تا بتواند اطلاعات خامي كه به دست مي‌آورد را در ساختار يك مقاله بگنجاند و سپس این یافته‌ها را مورد ارزیابی قرار داده و اطلاعات ارزشمند و معتبر به دست آورد.

وي در مراحل نگارش يك مقاله علمي انتخاب عنوان را از اصلي‌ترين مراحل نام برده و گفت: عنوان مقاله به خواننده مي‌گويد كه مقاله راجع به چه مطلبي است، عنوان بايد مختصر، دقيق، و پر محتوا باشد و بايد به ياد داشت كه اولين چيزي كه خواننده در ميان فهرست محتويات مجله چاپ شده، آن را مي‌بيند و بايد بتواند با ساير عنوان‌هاي موجود در اطراف خود رقابت نمايد.

 استاد حوزه‌هاي علميه ادامه داد: مواردي كه در شوراي پژوهشي مشاهده مي‌كنيم در انتخاب عنوان عدم دسترسي به منابع، مبهم و قابليت پژوهشي نداشتن، بدون بررسي پيشينه و تكراري و كليشه‌اي بودن برخي عناوين است كه باعث مي‌شود عنوان پيشنهادي مورد تصويب شورا قرار نگيرد.

استاد بازدار براي انتخاب عنوان مناسب مقاله معيارهايي را بيان كردند از جمله نياز جامعه و مراكز علمي، استعداد و توان پژوهشگر، علاقه‌ی پژوهشگر و ضرورت پژوهش در موضوع را متذكر شدند.

  وی یادآور شد: گام دوم طراحي يا همان ساختار مقاله مي‌باشد كه طرح‌ريزي مقدماتي و تدوين ساختار كلي اعم از بيان مساله، تعيين اهداف، سوالات پژوهش و ... را شامل مي‌شود. در مورد پیشينه اين نكته را متذكر شدند كه مطالعه پيشينه در اين مرحله بايد بسيار دقيق‌تر و با بررسي جزئيات بيشتري باشد و از منابع جديدتر استفاده گردد.

استاد دانشگاه در ادامه كارگاه بيان كردند: كه گام سوم در نگارش مقاله جستجو براي يافتن منابع است كه مطالعه منبع اصلي و كليدي براي محدود كردن موضوع و رويكرد مقاله مي باشد و مرحله چهارم تحليل و پردازش اطلاعات جمع‌آوري شده و گام پنجم نوشتن مقاله اوليه و پس از چند روز مرور متن اوليه و انجام اصلاحات و مشورت با يكي از اساتيد و انجام اصلاحات مجدد و بعد نوشتن متن نهايي مي‌باشد كه اين مراحل بايد به صورت دقيق انجام شود.

در پايان كارگاه روش نگارش مقدمه و چكيده را بيان كردند و به سوالات طلاب پاسخ دادند.