گزارش نشست جهت بهره مندی پژوهشگران و فعالان عرصه انتخابات
چهارشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۲۳:۴۸:۳۱واحد پژوهش مدرسه علمیه خدیجه کبری (علیها السلام) با توجه به اهمیت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در برهه تاریخی از گام دوم انقلاب و همچنین اهتمام مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به دو محور اساسی گام دوم انقلاب و همچنین انتخابات؛ وبینار جریان شناسی انتخابات ریاست جمهوری 1400 و تاثیر آن بر تحقق گام دوم انقلاب را در مورخ 10 خرداد 1400 و راس ساعت 11:30 با حضور آقای سید محمد صادق کاظمی استاد علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) و نیز با حضور طلاب و اساتید از سراسر حوزه های علمیه خواهران کشور در فضای سیمای کوثرنت برگزار کرد.
گزارش نشست جهت بهره مندی پژوهشگران و فعالان عرصه انتخابات
استاد سید محمد صادق کاظمی، استاد علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) تهران، در ابتدا مطالبی را در اهمیت گام دوم و انتخابات در این برهه به عنوان مقدمه بیان کردند و افزودند؛ مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در بیانیهی «گام دوم انقلاب» با مرور تجربهی ۴۰سالهی انقلاب اسلامی اعلام کردند: انقلاب « وارد دوّمین مرحلهی خودسازی و جامعهپردازی و تمدّنسازی شده است ». گام دومی که باید در چارچوب «نظریهی نظام انقلابی» و با «تلاش و مجاهدت جوانان ایران اسلامی» به سوی تحقق آرمانِ «ایجاد تمدّن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنافداه)» برداشته شود.
از طرفی مساله انتخابات در زمانه ای که انقلاب اسلامی ایران گام دوم خود را آغاز کرده است، امری است که نیازمند اهتمام ویژه متفکرین و دانش پژوهان است. بنا به فرموده رهبری انقلاب؛ اصل مطلب در مسئلهی انتخابات، ایجاد حماسهی سیاسی است و حضور حماسی مردم در پای صندوقها است. حماسه یعنی آن کار افتخارآفرینی که با شور و هیجان انجام میگیرد. هر رأیی که شما به یکی از این نامزدهای محترم بدهید، رأی به جمهوری اسلامی دادهاید. رأی به هر نامزدی، رأی به جمهوری اسلامی است؛ رأی اعتماد به نظام و سازوکار انتخابات است. در درجهی دوم هم، رأی به کسی است که یا شما، یا آن برادر و خواهر دیگر، یا بندهی حقیر تشخیص دادهایم که برای آیندهی کشور مفیدتر از دیگران است.
استاد علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) تهران، این نشست را در سه
1- عقلانیت سیاسی در گام دوم
2- ادبیات انتخابات در گام دوم
3- اهمیت انتخابات ریاست جمهوری 1400 برالی دشمن
ارائه کردند، که در ادامه به تفصیل خواهد آمد.
1.اهمیت عقلانیت سیاسی در گام دوم
استاد کاظمی محور اول مباحث را اینگونه آغاز کردند که؛ یکی از محور های بیانیه گام دوم انقلاب که مسیر را برای تحقق موفق گام دوم، بحث عقلانیت است و چیزی که واضح است، اینکه ما نتوانستیم در عمل عقلانیت را در دوران گام دوم انقلاب –که مورد نیاز گام دوم است –اجرا کنیم و نتوانستیم محورهای عقلانیت را در مراکز علمی و فرهنگی خود از قبیل حوزه و دانشگاه تعریف و تدوین کرده و ارائه دهیم. بطور مثال ما یک ایده منسجم درباره ساختار انتخابات کشور نداریم و این بسیار عجیب است!
همچنین ما در تربیت نیروهای مورد نیاز در گام دوم دچار ضعف بوده ایم، نیروی های متناسب با مناصب مختلف از شورای شهر گرفته تا رده های بالا، زیرا گام دوم، گامی است که عقلانیت ، پختگی و تخصص در کنار پایبندی به ارزش ها باید در آن وجود داشته باشد. تفاوت انتخابات در گام دوم با گام اول بایستی در پختگی سیاسی و تخصص گرایی باشد ولی این ضعف در انتخابات ما مشهود است و انتخابات با معیارهای گام دوم انقلاب متناسب نیست!!
2.ادبیات انتخاباتی در گام دوم
استاد علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) تهران در فراز دوم نشست، تفاوت اصلی گام اول انقلاب و گام دوم در نوع ادبیات در قبال مردم دانسته و افزودند؛ ادبیات انتخابات در گام دوم بایستی انتخابات مطالبه گر نباشد. اینکه همواره به مردم گفته شود، حضور شما موجب ناامیدی دشمن، تقویت دولت و آثار دیگر می شود و یا اینکه آوردن شواهد تاریخی از تنها ماندن ائمه معصومین علیهم السلام در مقاطع مختلف مواردی است که همیشه مطالبه گری از مردم را نشان می دهد. در حالیکه در پاسخ به اینکه مردم در گام اول همراه انقلاب بوده اند و اصل نظام و ارزشهای نظام را با تحمل جنگ ، تحریم اقتصادی و بحران های اقتصادی تایید کرده اند و همراه انقلاب بوده اند، در گام دوم و بخصوص انتخاباتی که در این برهه صورت می گیرد باید پاسخگویی به مردم به صورت اصل محوری مورد توجه قرار گیرد. زیرا مردمی که اظهار بی رغبتی به شرکت در انتخابات می کنند، این بی رغبتی نسبت به حوزه کارآمدی نه اصل نظام .
بعبارت دیگر در گام دوم محوریت تبلیغ باید به سمت حوزه کارآمدی نظام پیش برود به این معنا که بطور مثال ؛ ما نمی توانیم به یک کاندیدا نگاه منجی وار داشته باشیم بلکه باید از صحبت های ایشان کار آمدی و برنامه های ایشان و ایده ها ، فکر ها و مسیرهایی که می خواهد طی کند را استخراج کنیم.
همه جریان های شرکت کننده با الگو گرفتن از شیوه رهبری معظم انقلاب ،در انتخابات با بیان فواید و آثار و نتایج انتخابات در حل مشکلات و بهبود قدرت و جایگاه در برابر دشمن و البته ارائه برنامه های خود در رسیدن به این نتایج، مردم را به شرکت در انتخابات ترغیب کنند.
3.اهمیت انتخابات ریاست جمهوری 1400
در ادامه نشست استاد کاظمی به بررسی محور سوم نشست پرداخته و افزودند؛ با توجه به تصور غلط دشمن نظام سیاسی ایران در سال های آینده دچار بحران سیاسی خواهد شد و با این تصور غلط تصمیم دارد در زمان انتقال اساسی قدرت حذف نشده باشد و اگر نیروهای غربگرا و لیبرال در بدنه نظام نباشد، دست دشمن بسته خواهد شد. بنابراین نیروهای غربگرا و اصلاح طلب در برابر رد صلاحیت ها موضع تندی اتخاذ نمی کند تا بتواند نیروهای خود را در بدنه نظام نباشد، دست دشمن بسته خواهد بود. بنابراین نیروهای غربگرا و اصلاح طلب در برابر رد صلاحیت ها موضع تندی اتخاذ نمی کنند تا بتوانند نیروهای خود را در بدنه نظام حفظ کنند.
در انتخابات پیش رو دشمن تا حد امکان در جامعه نفرت افکنی می کند تا در این دوران کسب قدرت کند و نیروهای وابسته به خود را در راس نظام حفظ کند تا در آینده از قدرت سیاسی نظام بهره برداری کند.
در پایان این نشست که با شرکت قریب به 90 نفر از اساتید و طلاب سراسر کشور برگزار شد، شرکت کنندگان سوالات متعددی در زمینه شبهات موجود در مسیر دعوت به شرکت در انتخابات و یا برنامه های نامزد های انتخاباتی مطرح کردند که از سوی استاد مورد پاسخگویی قرار گرفت.