کد مطلب: 107641 تعداد بازدید: ۲۴۵

قانون انتخابات ریاست جمهوری، چالش ها و آسیب ها

یکشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۲۱:۳۰:۰۷

روز چهارشنبه 5خرداد 1400 حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای مجتهدی استاد حوزه و دانشگاه در مدرسه علمیه الزهرا(س) نشست بصیرتی و روشنگری برگزار کردند.

این جلسه هم به صورت مجازی بر خط آنلاین و هم صورت حضوری که طلاب شرکت داشتند، با عنوان قانون انتخابات ریاست جمهوری، چالش ها و آسیب ها برگزارگردید :

محورهای بحث عبارتند از:

- اهداف قانون‌گذاری:

1- اهداف الهی و قرآنی که عبارت‌انداز تأمین سعادت انسان، تحقق حاکمیت الهی،

2- اهداف بشری و انسانی قانون که عبارت است از تأمین آزادی‌های فردی، تضمین حقوق طبیعی افراد جامعه، تامین نظم عمومی جامعه، تامین عدالت اجتماعی.

- منشأ و اعتبار قانونگذاری و شرایط آن: شرایط قانون‌گذار که عبارت است از عادل بودن، امین بودن، پیراسته از هر نوع سودجویی و خودخواهی، متعهدبودن، سیاست‌مدار بودن، به جمع منافع فردی و اجتماعی توانایی داشتن.

- چالش‌های قانون و منشأ چالش‌ها: چالش‌های ذاتی انتخابات، چالش‌ها بر اساس عوامل بیرونی، محدود کردن دایره شمول قانونی برای افراد.

- مصادیق چالش‌ها و نمونه‌ها: ادعای تک قطبی بودن انتخابات ، معضل قانون‌گذاری در کشور، تعدد مراجع مداخله‌کننده، تغییر یا الحاق تبصره به قانون.

- راهکارهای پیشگیری از چالش‌‎ها

 ایشان در ادامه افزودند: قانون الهی این است که خداوند اراده دارد ولی اراده خداوند بی‌حساب و کتاب نیست ما انسان‌ها تا نخواهیم، خداوند هم نمی‌خواهد در دوران قبل از انقلاب مردم در نهایت این بینش را پیدا کردند که ایستادگی کردند و متحد شدند تا انقلاب پیروز شد. شاید امروزه مشکلاتی پیش آمده باشد  ولی در نگاه کلی ما نسبت به قبل از انقلاب پیشرفت‌های بسیاری کرده‌ایم الان غیر از ایران هیچکس در مقابل آمریکا جرات ایستادن ندارد، الان بینش اجتماعی بین مردم بسیار بالاست، علم و پژوهش هم اصلاً قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست همه این‌ها برکات انقلاب است که اگر کسی به نظام با نگاه منفی نگاه کند بی لطفی  کرده است و مشکلاتی هم که الان وجود دارد طبق فرمایشات مقام معظم رهبری به مسئولین بر می‌گردد که اگر درست،کار بشود ما بسیار موفق‌تر خواهیم بود.

لازم به ذکر است ایشان در پایان اشاره کردند: در نظام جمهوری اسلامی متقن‌ترین قانون‌ها را داریم زیرا نشأت گرفته از آموزه‌های دین، آیات و روایات است. هم چنین قوی‌ترین پشتوانه را داریم، زیرا توسط مردم ایجاد شده و به رأی و انتخاب مردم شکل گرفته است. پشتوانه قوی برای ریاست جمهوری هم انتخاب مردم است زیرا رأی مردم تعیین کننده آن است.