تبیین لیالی قدر از بیان استاد علمی فرد مدیریت حوزه نورالزهرا س
یکشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۲۳:۳۲:۳۷
خانم علمی فرد مدیر موسسه آموزش عالی نورالزهرا(س):
«برای درک شب قدر باید ارتباط بین قرآن وجایگاه والای آن وپیامبر(ص) وجایگاه عظیم ومنحصربه فردایشان ولیله القدر و جایگاه آن در نزد خداوندرا فهمید»
به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی نورالزهرا(س) خانم علمیفرد مدیر این موسسه در بستر فضای مجازی و شبکههای اجتماعی و هیئات مذهبی موجود در این بستر، به ایراد سخنرانی پرداختند و به مناسبت لیالی قدر به موضوع چگونگی درک این ایام و حصول توفیق برای درک این امر مهم پرداختند وگفتند:
خیلی از افراد هستند که دعا میکنند که خدایا درک شب قدر را برای ما عنایت کن، خدایا به من توفیق بده به جایگاه بلندی برسم و این شب را درک کنم و .....
در این میان باید به نکات خاصی که در سوره قدر وجود دارد توجه خاصی نمود تا معنای درک شب قدر را فهمید.
خداوند در این سوره میفرماید: «انا انزلناه فی لیله القدر. و ما ادرئک ما لیله القدر......تو چه میدانی شب قدر چیست؟» بنابراین درک شب قدر را نباید خیلی عوامانه در نظر بگیریم که اینگونه تلقی کنیم که درک شب قدر فقط بیدار ماندن و دعا خواندن و عبادت در آن شب است، اگر چه اینها همه لازم است و مقدمه ای برای درک آن شب عظیم است وبرکات خاص خود را دارد اما اینها برای درک شب قدر کافی نیست. ائمه اطهار در این باره فرمودند که خداوند شب قدر را معلوم نکرد وآن را در سه شب قرار داد تا همهی انسانها برای درک شب قدر تلاش کنند و اگر شبی توفیق پیدا نکردند، در شبهای دیگ رجبران کنند یعنی در حالت امید و رجا باشند.
ایشان در ادامه افزودند: بنابراین درک شب قدر اگر چه مقدمه میخواهد مانند روزهدار بودن، عبادت و شب زندهداری، مانند نماز خواندن که مقبولیت آن یک چیز است و صحیح بودن آن چیز دیگری، اما صحیح بودن نماز مقدمهای است برای مقبول بودن آن ولازمه قبولی آن است اما برای مقبول بودن نماز مولفههای دیگری لازم است. بنابراین درک شب قدر نیز اینگونه است وقتی خداوند در این آیه می فرماید:« انا انزلناه فی لیله القدر»: یعنی اشاره به نزول قرآن در شب قدر میکند. استاد علمیفرد در ادامه گفتند: نزول قرآن یکبار به صورت دفعی به قلب نازنین پیامبر(ص) نازل شده که به آن« نزول»گفته میشود و سپس به صورت تدریجی در طول 23 سال نازل شده که به آن «تنزیل» گفته میشود. بنابراین درک لیلهالقدر با مسئله نزول قرآن بیارتباط نیست و جایگاه شب قدر به گونهای است که حتما باید در این شب بر قلب نازنین پیامبر(ص) نازل بشود یعنی در شب بسیار با عظمت و با ارزش و جایگاه بالا، بر قلب مطهر پیامبری که از جایگاه و مقام بالا و منحصر به فردی برخوردار است نازل میشود. بنابراین اصل مسئله لیلهالقدر باعث شده که قرآن با این مقام و با آن جایگاه خاص به قلب پیامبر نازل شود یعنی اگر میخواهیم لیلهالقدر درک بشود حتما باید آن نور قرآن با قلب مطهر رسول خدا(ص) با هم فهمیده بشود در نتیجه هر سه باید با هم درک شوند :« قرآن ،پیامبر ولیله القدر» و جدا از هم نمیشود فهمید. در نتیجه آنچه برای درک لیلهالقدر اتفاق میافتد مرتبط با حقیقت رسوالله (ص) و افاضه ایشان است یعنی اگر بخواهیم شب قدر را درک کنیم باید به وساطت پیامبر(ص) باشد. یعنی اصل صاحب این مسئله و صاحب قرآن بالاصاله،خداوند عزوجل و رسول اکرم(ص) است هرکس میخواهد شب قدر را درک کند باید متوسل به پیامبر(ص) بشود و متوسل به قرآن بشود و ارتباط اینها را به خوبی درک کند.