کد مطلب: 106328 تعداد بازدید: ۲۸۲

نشست علمی پژوهشی با محوریت نقش تقوا و خودسازی در درک فضائل شب قدر

چهارشنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۲۳:۴۰:۴۹
در حوزه علمیه الزهرا (س) هیدج نشست علمی پژوهشی با محوریت نقش تقوا و خودسازی در درک فضائل شب قدر با حضور استاد حوزه حجت الاسلام دکتر علی شعبانی برگزار شد.

نشست علمی پژوهشی با محوریت نقش تقوا و خودسازی در درک فضائل شب قدر

در حوزه علمیه الزهرا (س) هیدج نشست علمی پژوهشی با محوریت نقش تقوا و خودسازی در درک فضائل شب قدر با حضور استاد حوزه حجت الاسلام دکتر علی شعبانی برگزار شد

 بنابراین گزارش در این نشست پژوهشی که در فضای مجازی و پیام رسان ایتا با حضور جمعی از طلاب پایه های مختلف برگزار گردید؛ استاد شعبانی به بیان اهمیت و ارزش شب قدر نزد خدای تعالی و آثار و برکات آن پرداخت.

حجت الاسلام شعبانی در ابتدا با توضیح این که شب قدر و فضیلت آن در قرآن کریم با تعبیر برابر با هزار ماه و نزول فرشتگان الهی بیان شده است عنوان کرد که شب قدر زمان نزول تمام مقدرات الهی و بزرگترین و تمامی فرشتگان الهی بر دنیاست و ما انسان ها باید به دنبال بهره برداری هر چه بیشتر و بهتر در راستای عبودیت در این شب باشیم.

این استاد حوزه عنوان داشت وقتی قرآن کریم بیان می دارد که خدای تعالی در شب قدر  فرشتگان و روح را بر زمین نازل می کند این انزال نیاز به یک منزل علیه دارد که طبق فرمایش پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) آن کسی که منزل علیه شب قدر است باید کسی باشد که قرآن شناس کامل باشد و تا زمانی که پیامبر اکرم در قید حیات بودند، این انزال فرشتگان و روح بر پیامبر و بعد از ایشان بر حضرت علی (علیه السلام) و ائمه معصومین (علیهم السلام) صورت پذیرفته و می پذیرد و از این روست که در این شب امام معصوم حاضر ما حضرت بقیه الله الاعظم (ارواحنا فداه) پذیرای فرشتگان خواهد بود تا مقدرات شب قدر توسط ایشان در عالم تجلی یابد.

استاد شعبانی هم چنین اظهار داشت که طبیعی است با نزول فرشتگان تجلی دیگری در این عالم رخ نمایان خواهد کرد؛ و آدمی توسط فرشتگان الهی احاطه می شود و چون در شب قدر و ماه رمضان شیاطین در بند و زنجیر و تمام فرشتگان دنیا حاضر هستند به طوری که در شب قدر هیچ سحری برای مدت کوتاهی اثر نمی گذارد و بعد می‌فرماید من کل امر یعنی شب قدر برای هر امری مقدر است و بعد از این دیگر هیچ حرفی باقی نمی ماند.

وی برای شب قدر برخی ویژگی های مادی نیز ذکر کرد که از آن جمله خوشبو شدن هوا بخاطر عطر وجودی ملائکه و تغییرات آب و هوایی است.

حجت الاسلام شعبانی بر لزوم تقوا و پرهیز از ارتکاب به گناه و انجام واجبات برای تقرب به درگاه الهی و تاثیر آن برای بهره برداری از فضائل شب قدر تاکید کرد و از راه های به فیض رسیدن بیشتر، خواندن دعای جوشن کبیر و برخی سوره های قرآن کریم را توصیه نمود. به علاوه روایت هایی را دراین باره عنوان و تبیین کرد.

گفتنی است ایشان در پایان نیز به سوالات شرعی و اخلاقی بسیاری که از سوی طلاب مطرح شد، پاسخ گفت.