نشست علمی-پژوهشی رابطهی دینداری و ولایتمداری در خانواده
یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۰۷:۲۵
نشست علمی پژوهشی به مناسبت ۱۳ رجب در حوزه علمیه خواهران الزهرا (س) هیدج برگزار شد.
نشست علمی-پژوهشی رابطهی دینداری و ولایتمداری در خانواده
به مناسبت ۱۳رجب در حوزه علمیه خواهران الزهرا(س) هیدج برگزار شد.
به گزارش خبرنگار حوزه علمیه الزهرا(س) هیدج، در این نشست که روز چهارشنبه به مناسبت ۱۳ رجب؛ میلاد با سعادت مولی الموحدین حضرت علی (علیه السلام) و روز پدر با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین صالحی موسس محترم این واحد؛ مدیر حوزه علمیه علوی و استاد اخلاق به ایراد سخنرانی در قالب نشست علمی-پژوهشی با محوریت رابطهی دینداری و ولایتمداری در خانواده پرداختند.
این استاد اخلاق در ابتدا با بیان اینکه ولایتمداری اصل و اساس دینداری در خانواده است، اظهار داشت که به تعبیر قرآن کریم، دینداری بدون ولایت مداری هباءُ منثور است و با وزش هر باد و نسیمی به هرسویی پراکنده می شود. از این رو اگر اصل ولایتمداری وجود نداشته باشد، انسان ناقص است و نمیتواند به جایگاه اصلی خویش که مقام خلیفة الله است برسد.
موسس محترم، حجت الاسلام و المسلمین صالحی با بیان اینکه ما همواره با دقت در عالم ماده در مییابیم همه مصنوعات بشر برای ادامه حیات به راهنمای ویژه نیاز دارد، افزود: انسانی که برای خداوند آفریده شده، به یقین در عالم ماده به حال خود رها نمیشود و خداوند برنامهای جامع را برای ادامه حیات تکاملی او تدارک دیده که این برنامهی جامع، از لسان پیامبر در قالب کلام وحی و با تفسیر مفسرین معصوم، در حق انسان محقق میشود.
مدیرحوزه علمیه علوی، حجت الاسلام والمسلمین صالحی عنوان کرد که برنامهی جامع الهی برای تکامل انسان، دین و عبارت اخرای روش زندگی و بندگی است که در بطون مختلف قرآن کریم بیان شده است ولی از آنجایی که انسان به بطنهای مختلف قرآن برای هدایت خویش دسترسی ندارد، این پیامبر اکرم(صلی الله علیه) و ائمه ی معصومین(علیهم السلام) هستند که ابعاد مختلف هدایت را برای ما به روشنی و با تفسیر و تبیین قرآن کریم و سیره و سنت خود، ترسیم نمودهاند.
این استاد حوزه با اشاتره به اینکه مقدمه ی طی مسیر هدایت و در حقیقت اصل آغازین مسیر عبودیت، پذیرش ولایت است، گفت که در درجه ی اول ما باید بپذیریم سرپرست ما خداوند و پیامبر(ص) و ائمه ی معصومین(ع) هستند و انسان تا قیام قیامت بدون امام و راهنما و به حال خود رها نمی شود و در درجه ی دوم هم متوجه عصر حاضر باشیم که در غیاب امام چگونه از نور وجودی ولایت ائمه اطهار(ع) بهره بگیریم.
حجت الاسلام و المسلمین صالحی هم چنین با اشاره به حدیث سلسلة الذهب از لسان حضرت علیبن موسیالرضا(ع)، تبیین کرد که طبق این حدیث شرط ورود به حصن پروردگاری، اطاعت از خداوند تعالی و پیامبر(ع) و ائمه(ع) در قالب ولایت مداری است و تاکید کرد بخش مهم ولایت مداری، بهرهمندی از وجود ولی فقیهی است که سکاندار دین در عصر غیبت است و بر تمام انسانهای دینمدار و مسلمان حتی مرجع تقلید هم اطاعت از او واجب است.
ایشان هم چنین عامل اصلی گسترش گناه و جریان یافتن فساد در جامعه اسلامی را عدم پذیرش مسئلهی ولایت در عصر غیبت عنوان کرده و تصریح کرد که تا وقتی آخرین ذخیرهی الهی روی زمین در پس پردهی غیبت است و مسئلهی ولایت درک نشود و سردمداری امت را غرب بخواهد در دست بگیرد، به عقب خواهیم رفت و امت از هدایت باز خواهد ماند. از این رو بر عهدهی قشر مذهبی است که در میان مردم روشنگری و مسئلهی ولایتمداری را برای آنان تفهیم و تبیین نمایند.
گفتنی است پس از پایان این نشست، مدیر این واحد، از موسس محترم، حجت الاسلام و المسلمین صالحی و فعالترین عضو هیات امنا و معاون اداری مالی این واحد جناب آقای بهرامی، به مناسبت روز پدر تجلیل نمود و سپس مادح اهل بیت(ع)، خانم محمدیها، با مدیحهسرایی در سالروز میلاد با سعادت امام علی(ع)، لحظاتی آکنده از معنویت را برای طلاب و حاضرین در جشن رقم زد.
نوشته شده در 10اسفند 99/پریسا صالحی